Nismo najbolji ali smo jedini

PISHALO PODCAST

Pishalo je podcast koji je namjenjen da popuni prazninu u jednom običnom danu, teme nisu ozbiljne a ni voditelji sami. Sama emisija treba da predstavlja neku vrstu malo dužeg velikog odmora, jer baš na velikome odmoru budu one šuplje price. Pishalo čini nevjerovatni tandem, Tarik Džankovic i Džemaluddin Puškar

Tarik poznatiji kao Džanko ili samo Džankovic, je ucenik cetvrtog razreda, a od nedavno ima 19 godina, i ide u Srednju Školu za okoliš i drvni dizajn, CNC Programer. Džanko je gost u ovome gradu, jer živi na brdu iznad Hadžića, mada govori da je odrastao na Alipašinom, nije nam poznata koja faza jer je dvanaesta ploča epa izgubljena dok sedma nije, a sedma govori o tome kako se rodio sa bradom. Momak zna sve o ratovanju, ali po prirodi je nesto šutljiviji tako da ga neće on počet.Plan mu je da cim vidi diplomu da je koristi, i da preskoči više školovanje.

Džemaluddin, nije nigdje poznat kao Dzemyx, ali nameće taj nadimak već neko vrijeme. Profesionalan, zanimljiv i gospodin, su sve riječi koje bi ga jako loše opisali.Kao i Tarik također je CNC programer, mada je izbjeglica iz Srednje Građevinsko-Geodetetske škole Sarajevo, gdje je bio arhitekta, za vrijeme provedeno u Građevinskoj je naucio kako se pravilno opeke redaju, i zna kada ga radnik zakine. Poznat je također kao ljevo plućno krilo Sarj'va, a voli prat na ruke svakoga koga sretne.